HOMOTERAPI DISKRIMINERING AV VERSTE SORT…..

 

 

Jeg er rystet.  Provosert og  sint etter og ha sett Morten Hegseth sin dokumentar serie om Homoterapi.

Homoterapi er ment som en terapi for å bli kvitt følelser homofile måtte ha for samme kjønn.  I serie på 6 deler tar VG journalist Morten Hegsth opp dette tema. Det er ikke til å fatte at dette praktiseres lovlig i 2019.

Den svenske presten Ulf Lidman har i flere år reist verden rundt for å advare folk mot homoterapi. Han jobbet selv som homoterapeut i den internasjonale organisasjonen Exodus. Han sier at etter at 56 personer tok selvmord som følge av dette sluttet han å telle. Dette er en mann som har hatt hundretalls mennesker i terapi. En terapi han idag ser på som svært skadelig.

Noe jeg opplever som både provoserende og feigt er statsminister Erna Solberg sitt unnvikende svar om å gjøre homoterapi ulovlig. Hun er litt skeptisk til å gjøre dette forbudt og begrunner dette er på grunn av religionsfrihet. Hun vrier seg unna så godt hun kan men fakta er at det er lovlig med konverteringsterapi fra homofil til heterofil legning. Med en slik holdning opprettholder hun  med loven i hånd retten til å forsette med camper og kurs for å kurere og helbrede folk fra homofile følelser. Det er ikke tro men slike Camper og kurs praktiseres faktisk. Man kan jo spørre seg selv hvor i helvete nestekjærligheten finnes i dette!? 

  I en av episodene møter vi 32 år gamle Arne Christian som i hele 13 år forsøkte og bli “behandlet” fra legningen sin. Han forteller delvis gråtkvalt og svært preget om hvordan disse opplevelsene har opprørt han. Det er vondt å se den åpenbare smerten hans over og miste tryggheten og flere venner i kirka han praktisk talt har vokst oppi.  Det har kostet. Desto mer gledelig er det å se han lever lykkelig med en mann idag og at det lyser kjærlighet av dem!

Jens Fredrik Brenne leder av “Til helhet” uttaler seg også i en av episodene.  Han mener at flere i tro samfunnet  hans har gått fra og være homofil til idag og være såpass “friskmeldt” til at de har kone og barn idag. Flere av dem skal i følge han ha lest Matteusevangeliet for etterpå og ha sagt til seg selv at dette kan jeg ikke forsette med. Denne mannen våger også å mene at homofili kan komme etter og ha opplevd seksuelt misbruk.


En anonym kvinne forteller i en av episodene at hun Pinsemenigheten hun var medlem av ble forsøkt demon utdrivelse på. Man tror det bare er sånn tull man ser på en og annen skrekkfilm men dette er faktisk noe som også skjer idag.  Dette er mennesker som holder deg fast i den tro at de skal dra djevlenes verk ut av deg. Jeg sitter sjokkert og kvalm og skjønner ikke hvordan folk kan bli himla hjernevaska av kristendommen at de frivillig blir med på slike forsøk. Kvinnen er idag lykkelig gift med en kvinne.

Brian er en 23 år gammel mann vokst opp med en muslimsk tro, faren hans er en sentral muslimsk leder i det muslimske miljøet i Oslo, og familien er sterkt troende. Familien tok det alt annet enn pent da han kom ut som homo. Faren rett og slett terroriserte  han et helt år med religiøse formaninger i et desperat forsøk i å omvende han. Han ble også løftet opp og kastet på bakken av flere personer i det muslimske miljøet.  Brian idag utstøtt og lever med nytt navn sammen med kjæresten sin. Kjærestens familie har på mange måter blitt hans og han lever trygt og lykkelig idag.

 Dette er en svært viktig sak å sette lys på. I desember skal det avgjøres om Homoterapi blir ulovlig i Norge.  Det å være skeiv føles for mange både vanskelig og noe svært privat. Det er for mange en svært tung og tøff prosess. At det finnes mennesker som utnytter mennesker når de er i en av sine livs mest sårbare og følsomme prosesser er for meg helt utforgripelig.  Du finner den sterke dokumentar serien her  .

Lev lykkelig i ditt fjerne paradis.

 Å elske deg vil alltid være mitt hjertes aller vondeste brist. 💔