DEN VIKTIGSTE JULESTJERNEN.

” En sterk og veldig spesiell jul.  Vi var lykkelige over at hun fikk en bitteliten juleferie fra cellegiften.  Jeg glemmer aldri hvordan hun utslått sov i to timer etter julemiddagen.”

Kreftforeningen har de siste årene hatt en nydelig stjerneaksjon til inntekt for kreftsaken. Aksjonen går ut på at man kan gi en selvbestemt pengegave til kreftforeningen og med det kjøpe en vakker papirstjerne som blir hengt opp på sykehus over hele landet i disse dager. Du bestemmer selv hvilket sykehus du ønsker din stjerne skal henge.  

Jul forsterker både det gode og vonde. Det fokuseres mest på glede og sammenkomster med de nærmeste man har, men noen kommer ikke engang hjem til jul fordi de av ulike årsaker må ligge på sykehus.  Det er ofte svært lite annet enn denne stjernen som er i rommet.Man betrakter stille livet inne på et sykehus. Sykepleiere med milde og tålmodige blikk. Slitne og syke pasienter med medisinstativer og prekestoler. Den stille og trauste stemningen i disse korridorene har så lite høytid over seg at den finnes knapt. Tenk da hvor mye det kan røre både den syke og ens pårørende og se en den fine julestjernen i vinduet. 

Når julefreden senker seg og du sitter der med alle dine kjære rundt deg. Det er latter og stor glede rundt bordet.

Ta da takknemligheten innover deg og tenk et par minutter på familier som av ulike årsaker har det tøft.

Sykdom og død kan selv om du ikke vil tro det like gjerne ramme deg eller noen du er glad i.

GI EN STJERNE IDAG! DET SKAPER HÅP!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg